sigla noua test V1 djc

Casa dr. Saideman, poziție LMI 231, cod VN-II-m-B-06482, str. Nicolae Titulescu nr. 1, Focșani, datare: XIX


Imobilul – sediul Direcţiei Județene pentru Cultură Vrancea – este un monument de arhitectură reprezentativ pentru sfârşitul sec. al XIX-lea şi începutul sec. al XX-lea. Clădirea, ridicată în anul 1914 de Neumann Horn cu destinația de locuință, a fost achiziționată ulterior de dr. radiolog Saideman, care a transformat-o parțial în cabinet de consultații. După anul 1970, odată cu decesul dr. Saideman, imobilul a revenit statului român.

Construcţia se încadrează stilului eclectic, cu faţade ce prezintă ferestre cu ancadramente vegetale, în partea superioară cu fronton şi blazon, realizate din stucatură. Faţada principală pune în evidenţă intrarea terminată într-o arcadă semicirculară. Cornişa este ritmată de console, iar acoperişul este prevăzut cu lucarne. În prezent, monumentul istoric se găsește în etapa de proiectare a lucrărilor de consolidare, reabilitare, restaurare și punere în valoare, proiect finanțat din Programul Național de Restaurare.

80. Casa dr. Saideman, cod LMI VN-II-m-B-06482, str. Nicolae Titulescu nr. 1
81. Casă, cod LMI VN-II-a-B-06487, str. Nicolae Titulescu nr. 6
57. Casa Ferhat, cod LMI VN-II-m-B-06457, str. Republicii nr. 9
63. Casa dr. Boiu, cod LMI VN-II-m-B-06463, str. Republicii nr. 11

Sistemul informaţional geografic (GIS) pentru protecţia patrimoniului cultural naţional imobil (arheologie si monumente Istorice), instituit prin Ordinul ministrului culturii nr. 2408/2005.

Please publish modules in offcanvas position.