sigla noua test V1 djc

Calendarul privind depunerea și analizarea dosarelor pentru domeniul patrimoniului cultural imaterial, în vederea acordării indemnizației de merit în domeniul culturii

Depunerea și analizarea dosarelor în vederea acordării indemnizației de merit se face în baza ordinului de ministru nr. 2774/12.04.2024 privind aprobarea Procedurii de analizare a dosarelor depuse pentru domeniul patrimoniului cultural imaterial în vederea acordării indemnizației de merit, prezent în Anexa.

1. Depunerea dosarului pentru solicitarea indemnizației de merit: 22 aprilie – 01 mai  2024.

Dosarele depuse după data de 1 mai 2024 se vor analiza într-o sesiune ulterioară.

2. Verificarea dosarelor solicitanților, din punct de vedere administrativ, de către Secretariatul Subcomisiei de specialitate pentru domeniul culturii: 7-13 mai 2024.

3. Analizarea dosarelor solicitanților de către Subcomisia de specialitate pentru domeniul culturii și verificarea îndeplinirii criteriilor de atribuire a indemnizaţiei de merit, prevăzute de Normele de aplicare a Legii nr. 118/2002, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 859/2003, cu modificările și completările ulterioare:  15-22 mai 2024.

4. Înaintarea propunerilor Ministrului Culturii către Comisia Națională pentru acordarea indemnizației de merit: 26 mai 2024.

Potrivit Normelor din 17 iulie 2003 de aplicare a Legii nr. 118/2002 pentru instituirea indemnizației de merit aprobate prin Hotărârea nr. 859 din 17 iulie 2003, Ministerul Culturii  înaintează propunerile Comisiei naționale pentru acordarea indemnizației de merit, care decide.

În vederea nominalizării personalităților românești pentru acordarea indemnizației de merit, Comisia pentru acordarea indemnizației de merit națională se întrunește lunar, în ședințe ordinare, și, ori de câte ori este nevoie, în ședințe extraordinare, la solicitarea președintelui Academiei Române.

Ședințele Comisiei naționale se desfășoară lunar la sediul Academiei Române.

Secretariatul Comisiei naționale înaintează Secretariatului General al Guvernului hotărârile de nominalizare adoptate de Comisia naționala.

Dosarele pentru acordarea indemnizației de merit în domeniul culturii vor fi depuse Registratura de la sediul Ministerului Culturii, Bulevardul Unirii nr. 22, Sector 3, București, 030833 și în format electronic la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Conținutul dosarului și condițiile acordării indemnizațiilor de merit se regăsesc în Anexa - OMC nr. 2774/12.04.2024 privind aprobarea Procedurii de analizare a dosarelor depuse pentru domeniul patrimoniului cultural imaterial în vederea acordării indemnizației de merit.

Please publish modules in offcanvas position.