sigla noua test V1 djc

Lansarea Platformelor online COVID-19

Știri Oficiale

 Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, și organizația neguvernamentală Code for Romania au lansat, luni, 16.03.2020, platforma online COVID-19 Știri Oficiale (stirioficiale.ro).

Platforma online COVID-19 Știri Oficiale centralizează doar informații din surse sigure, precum comunicatele oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică constituit de Guvernul României, hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și înregistrările conferințelor de presă susținute de oficialii cu responsabilități în domeniul managementului situațiilor de urgență.

Proiectul COVID-19 Știri Oficiale este realizat în baza unui protocol de colaborare semnat între Secretariatul General al Guvernului și organizația neguvernamentală Code for Romania.

Totodată, pentru a susține recomandările date de Ministerul Sănătăţii, privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii COVID-19 și în conformitate cu indicațiile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, Autoritatea pentru Digitalizarea României și echipa Code for Romania mai au în lucru următoarele platforme: Date la Zi – date anonimizate cu privire la cazuri, Stăm Acasă – centralizarea și monitorizarea persoanelor aflate în autoizolare, Diaspora Hub – centralizare și monitorizare/ comunicare suport, Ce Mă Fac – chestionare care pot să ajute populația să înțeleagă situația și RO Help – colectarea coerentă și în siguranță a ajutoarelor.

sitrioficiale.ro covid 19


Ce Trebuie Să Fac

 Cetrebuiesafac.ro este un ghid cu reguli de interacțiune, acțiune și comportament recomandate în timpul situației de urgență generată de pandemia COVID-19. Vrem să aducem mai aproape de voi regulile de bază recomandate de autorități de la care este indicat să nu ne abatem în această perioadă.

logo


Date La Zi

Accesul la date din surse oficiale ce descriu evoluția cazurilor de COVID-19 în România este esențial în adoptarea măsurilor de sănătate publică împotriva pandemiei. Astfel, venim în sprijinul publicului și al mass-media din România prin accesibilizarea datelor punându-le într-o formă grafică ușor de parcurs, urmând modelul portalului de informare din Singapore.

Acest proiect este realizat pro-bono în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României. Funcționarea acestei platforme depinde exclusiv de conținutul datelor și informațiilor care vor fi furnizate de către Guvernul României.

logo coviz

Please publish modules in offcanvas position.