sigla noua test V1 djc

Punerea în valoare a ”Bustului Vintilă I.C. Brătianu”

DSC09695h

Propunerea Direcției Județene pentru Cultură Vrancea de avizare a monumentului de for public - amplasarea bustului lui Vintilă I.C. Brătianu, în într-un viitor parc din centrul comunei Cotești, a fost admisă de către Comisia Națională pentru Monumente de For Public și a primit aviz favorabil privind concepția artistică din partea Ministerului Culturii și Identității Naționale.
Proprietarul bustului ”Vintilă I. C. Brătianu”, Primăria comunei Cotești și-a arătat intenția să asigure restaurarea bunului și ridicarea unui soclu în comună, în vederea punerii în valoare a operei și a semnificației istorice a bunului cultural.
Bustul omului politic Vintilă I. C. Brătianu, descoperit în luna iulie 2017 în comuna Cotești a fost clasat ca bun cultural cu semnificație artistică în patrimoniul cultural național mobil, categoria juridică ”Fond” prin Ordinul Ministrului Culturii și Identității Naționale nr. 2368/2018.
Sculptura a fost realizată din bronz patinat, de către Oscar Han, în anul 1931. Sculptorul Oscar Han este autor și al Statuii Victoriei de la Tișița, monument înscris în Lista Monumentelor Istorice, cod VN-III-m-A-06586.

Please publish modules in offcanvas position.