sigla noua test V1 djc

Ziua Culturii Naționale, 2020

82337300 2665004696919164 3285365298122719232 o

 

”Cultura se clădește zi de zi, câte puțin, intrând într-un muzeu, deschizând o carte, privind o pictură. Să reaprindem această Flacără, deoarece totul începe cu fiecare dintre noi. Cultura este moștenirea socială pe care o oferim copiilor noștri, pe care o lăsăm tinerilor români de pretutindeni” – Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea a aprins flacăra culturii miercuri, 15 ianuarie 2020, încă de dimineață în Piațeta Teatrului din municipiul Focșani, unde a avut loc omagierea poetului Mihai Eminescu. Flacăra a continuat să ardă pe tot parcursul Zilei Culturii Naționale, mai întâi la Liceul Tehnologic ”G.G. Longinescu”, unde Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea a contribuit la evenimentul ”Ziua Mihai Eminescu” cu o serie de materiale informative despre patrimoniul cultural vrâncean și mai apoi la Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia” unde a avut loc un spectacol evocator de muzică și poezie susținut de artiști locali din Vrancea, în cadrul evenimentului național ”Toți pentru România”, inițiat de Asociația „Heart-Core”.

De asemenea, pe data de 16 ianuarie 2020 flacăra a continuat să ardă în cadrul colocviului cu tema ”Condiția poetului în societate”, eveniment care a avut loc la Casa Memorială ”Dumitru Pricop” din comuna Negrilești. Au abordat această temă Conf. univ. dr. Costică Neagu și actorul Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia” cel care a recitat din poeziile semnate Dumitru Pricop. De asemenea, la eveniment a fost prezentă și interpreta de folclor Maria Murgoci, directorul Ansamblului Folcloric ”Țara Vrancei”, care le-a cântat celor prezenți un fragment din ”Miorița”, baladă culeasă de Alecu Russo, la Soveja, în perioada exilului său. La evenimentul de la Negrilești a fost prezent primarul comunei, Ion Văsuian, elevi și cadre didactice.

Please publish modules in offcanvas position.