sigla noua test V1 djc

Depunerea cererilor pentru obținerea autorizațiilor de cercetare arheologică sistematică 2022 și Cronica Cercetărilor Arheologice din România

Informare adresată instituțiilor de profil muzeal, de cercetare sau de învățământ superior cu activitate în domeniul cercetării arheologice.

În vederea gestionării solicitărilor de autorizații de cercetare arheologică sistematică pentru campania arheologică din anul 2022, precum și a rapoartelor pentru Cronica Cercetărilor Arheologice – 2022 (campania arheologică 2021) vă supunem atenției următoarele cerințe de ordin procedural:

 

I. Autorizațiile de cercetare arheologică sistematică sunt emise de Ministerul Culturii în baza metodologiei aprobate prin OMCPN nr. 2562/2010 privind aprobarea Procedurii de acordare a autorizațiilor pentru cercetarea arheologică, publicat în Monitorul Oficial cu numărul 768 din data de 17 noiembrie 2010 cu completările și modificările ulterioare.

Toate cererile de autorizații de cercetare arheologică sistematică cu documentația completă vor fi transmise până la data limită de 31 ianuarie 2022, după cum urmează:

a) Format original ștampilat și semnat prin poștă, la Direcția Patrimoniu Cultural din cadrul Ministerului Culturii, pe adresa următoare: Ministerul Culturii, Direcția Patrimoniu Cultural: Bulevardul Unirii nr. 22, sector 3, București, 030833.
ȘI

b) Format electronic, prin email la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

În vederea emiterii autorizațiilor de cercetare arheologică sistematică din România, vă rugăm să trimiteți următoarele:

a) Formularul pentru solicitarea eliberării autorizației pentru cercetare arheologică sistematică, completat conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 din OMPCN nr. 2562/2010 (cererile se vor completa și în sistemul electronic ACERA disponibil online la adresa: http://arh.cimec.ro).
b) Protocolul de colaborare între instituții reactualizat, dacă este cazul.
c) Ridicare topografică a sitului arheologic (efectuată de o firmă/instituţie autorizată) în sistem de coordonate STEREO 70, în format.dwg sau.shp.
d) Programul multianual de cercetare arheologică sistematică în cazul în care este vorba de o cercetare arheologică nouă (sau dacă nu au mai fost făcute cercetări arheologice în precedenţii 3 ani);
f) Proiectul anual de cercetare arheologică sistematică;
g) Declaraţie reactualizată din partea instituţiei organizatoare cu privire la asumarea obligaţiei de a asigura paza permanentă a sitului arheologic, pentru siturile arheologice de interes prioritar, sau la organizarea măsurilor de protecţie a celorlalte situri arheologice, după caz.

NOTĂ: Cercetarea arheologică sistematică se poate realiza doar dacă sunt asigurate măsurile de pază permanentă sau, după caz, protecția vestigiilor arheologice care rămân descoperite după încheierea cercetării anuale de către proprietarul sau administratorul terenului pe care se află situl arheologic.

La Programul Național de Finanțare al Cercetărilor Arheologice Sistematice, etapa 2022, vor participa doar șantierele arheologice incluse în Planul anual al cercetărilor sistematice care se întocmește pe baza solicitărilor pentru emiterea autorizațiilor de cercetare sistematică transmise de dumneavoastră.

 

II. Rapoartele pentru Cronica Cercetărilor Arheologice (campania 2021) vor fi transmise până la data limită de 31 ianuarie 2022, după cum urmează:

a) Prin poștă la adresa: Ministerul Culturii, Direcția Patrimoniu Cultural: Bulevardul Unirii nr. 22, sector 3, București, 030833.
ȘI

b) Format electronic, prin email la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.La transmiterea rapoartelor în format electronic se va solicita confirmare de primire.

Rapoartele care urmează a fi publicate în volumul "Cronica Cercetărilor Arheologice din România“ vor respecta Normele editoriale pentru rapoartele preliminare de cercetare arheologicăpublicate pe pagina de internet a Ministerului Culturii.

 

Sursa - Ministerul Culturii

Please publish modules in offcanvas position.